קורס אינטרנטי בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
קניתי קורס לימודי בנושא מסחר באינטרנט ואני בשבועיים הבאים אהיה בחופש, השגרה שלי בדרך כלל מאוד עמוסה וחשוב לי לנצל את הקורס בזמן הפנוי כי אחר כך זה יהיה מאוד קשה.
האם מותר לי להקשיב להרצאות בנושא דרך המחשב בחול המועד? הבנתי שאסור לכתוב בחול המועד.
תודה רבה.

תשובה:

מותר להקשיב או להקליד במחשב, ואסור לכתוב בעט. אבל קצת חבל… כי החג נועד לרוממות ושמחה משפחתית, דברי תורה ושירה וכו', חוויות מעצימות רוחניות משולבות בשמחה, ולא ללימודי חול ובטח לא בשביל לנצל את הזמן לדברי חול שלא מגיעים אליהם במשך השגרה…

חג שמח!