ספקות

שאלה:

אם יש לי ספק אם יצאתי ידי חובה בהבדלה על היין במוצאי שבת/חג. מותר לי לעשות הבדלה על היין מחדש בלי שם ומלכות אבל בהרהור מחשבה של שם ומלכות ולעשות תנאי כדי למנוע ברכה לבטלה על הצד שיצאתי ידי חובה? השואל אשכנזי. האם לאשכנזים זה יותר חשש לברכה לבטלה אפילו בהרהור מחשבה של שם ומלכות ואז כיוון שזה ספק דרבנן לכאורה אז אסור אפילו אם עושה תנאי כמו שהזכרתי?

תשובה:

מותר אבל מיותר זה ocd שאנחנו יודעים שיש לך, ולדעתי עשייה חוזרת רק מגבירה את הקושי ומונעת ריפוי. אתה עושה פעם אחת הבדלה בלבד, ובזה אתה יוצא ידי חובה על אחריותי המלאה גם אם אתה בטוח שלא יצאת ידי חובה!

חג שמח.