תשלום שובר חשמל בחול המועד

שאלה:

עקב בניה (יש היתרי בניה) אני צריך להגדיל את האספקה של הדירה וחברת החשמל לא מגדילה לפני שמשלמים את השובר ועכשיו השובר עוד לא יצא ויתכן שהשובר יצא בחול המועד, אם אני ישלם אחרי חול המועד אז התהליך יכול לקחת יותר זמן כי ממתי שמשלמים עד שהם זזים לוקח להם הרבה מאוד זמן, השאלה האם במקרה שהשובר לא יגיע לפני חול המועד יהיה מותר לשלם את השובר בחול המועד כדי שמיד אחר חול המועד הם יסדרו לי (אני לא יכול להתחיל לבנות לפני שהם גומרים כי אם הם רואים התחלת בניה הם לא יאשרו לי את ההרחבה של החשמל וזה בלתי אפשרי להסתדר עם 25 אמפר) ישר כוח

תשובה:

אם יש במניעת התשלום נזק זה יכול להחשב דבר האבד שמותר בחול המועד.

חג שמח.