הבלעת קניות בחול המועד

שאלה:

האם מותר בתוך הקניות שעושים בחול המועד לצורך המועד, לערב גם מוצרים שבפירוש ישמשו אך ורק לאחר חול המועד?
תודה רבה

תשובה:

אין להבליע מוצרים שלא לצורך המועד, וגם אותם מוצרים, לא צריך לצמצם ולדקדק שיהיה בדיוק לצורך המועד אבל אין להוסיף מה שבאופן מובהק ישמש רק לאחר המועד אלא אם כן הקנייה בכמות גדולה מוזילה מחיר או אריזה גדולה שזה כמובן נחשב צורך המועד כי אי אפשר לפצוח אריזות….

מקורות:

חול המועד כהלכתו פרק י סעי' נד בשם הגר"מ פיינשטין.