צום יום הכיפורים בתחילת הריון

שאלה:

שלום רב, אני בהריון שבוע 10, בת 39.5, נורא חלשה עדיין עם כאבי ראש, סחרחורות בחילות והקאות.
לפי בדיקות דם המוגלובין חלש במקצת , אינני מצליחה לשתות כמו שצריך. כמו כן אם לא אוכלת כל כמה שעות מרגישה סחרחורת וכאבי בטן. האם עלי לצום ביום הכיפורים צום מלא?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה ובבריאות.

ככלל אין בעיה לצום, מה שצריך הוא רק לעקוב היטב, הקאות עלולות לגרום להתייבשות, וזה מסוכן, לכן, כן להשתדל לשתות הרבה מאוד, ולשים לב טוב אם אין חשש להתייבשות, בכל מקרה של חשש כזה, כמובן לשתות מיד כמות מרובה של מים. כמובן יש לשכב במקום ממוזג ולא להתאמץ, ולהתכונן היטב החל מעכשיו…

צום קל.