שמיטת כספים ועד הבית

שאלה:

שלום. בבניין הקטן בו אני גר אין ממש וועד אך בכל זאת יש משפחה אחת שאוספת כל כמה חודשים מהדיירים כספים, וכביכול מה"קופה" הזו הם משלמים לחברת החשמל את החשבון של חדר המדרגות. זו משפחה חילונית ולא עשו פרוזבול. קצת לפני ראש השנה הודיעו לי שעליהם שוב לאסוף כספים לחשבון החשמל כי התרוקנה הקופה. לא יצא לי לשלם לפני ראש השנה. מה עושים עכשיו? האם יש בעיה שאשלם להם את הסכום? אני הרי לא יכול לומר להם שאני עכשיו משתמט מהחוב הזה. תודה.

תשובה:

אין כל איסור לשלם חובות, יש איסור לנגוש חובות. אדרבה, כאשר הלווה בא לשלם למרות השמיטה "רוח חכמים נוחה הימנו". כמו כן, במקרה שלכם נראה שזה לא סתם חוב כמו כל הלוואה, אלא אתם חיים במשותף, וכדי שיהיה לכם חשמל בבנין עליכם לשלם את החשבון… החיוב שלך הוא לא כלפי השכנים, אתה משלם חשבון חשמל ציבורי כמו שאתה משלם את שלך הפרטי.