ספיחין בירקות לאחר השמיטה – עד מתי?

שאלה:

ברצוני לשאול מתי צריך להתחיל לעשר ירקות אחרי השמיטה

תשובה:

ירקות שהתחילו לצמוח בשביעית ונלקטו בשמינית, אסורים באכילה מדין ספיחין עד שיגיע הזמן שיכלו לגדול כמותם לאחר השמיטה או עד חנוכה, כך שיש להתעדכן בלוח של בית המדרש אמונת אי"ש כדי לדעת מתי הם בכלל מותרים באכילה.

מקורות:

ראה שביעית פרק ו משנה ד ובר"ש שם, וראה חזון איש סי' ט ס"ק יג,טו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי החזון איש כל מה שנאמר בפירות ישראל נאמר גם בפירות גוי, ובכלל זאת שעד שלא יהיו גידולי השנה השמינית כל מה שנלקט בשמינית יש בו קדושה.