מיטות חדר שינה – הכיוונים

שאלה:

שלום וברכה, אני נכנסתי לדירה שכורה שחדר השינה בנוי באופן שהמיטות לצד מזרח ומערב (ולא בין צפון לדרום) ולשנות את זה זה יחסום את הכניסה למרפסת וזה לא נוח בכלל האלה האם זה איסור או שמותר ומה צריך לעשות תודה

תשובה:

למעשה יש מחלוקת על כיוון המיטות הראוי, ואיך שעושים זה נכון לאחת השיטות ולא מעכב.

מקורות:

ראה שולחן ערוך סימן ג’ סעיף ו’, בט”ז שם סק”ה, ובמ”ב שם סקי”א, ובערוך השולחן סעיף י”ג, ובכף החיים ס”ק ט”ז. ומסקנת דבריהם שלדעת הזוהר והמקובלים יש להניח המיטות ממזרח למערב, ולדעת הש”ס ראש המטה בצפון ורגליה לדרום, ואין קפידא גדולה כמי לנהוג ודעביד כמר עביד, ולדעת הטור אין איסור זה כלל במקום שיש מחיצות, ומכיון שיש מחלוקת לאיזה כיוון להניח המיטות נקטו לעיקר כהטור שאין בזה קפידא.