הכשרת סכו"ם

שאלה:

שלום,
אני גר בדירת שותפים ויש סכום חלבי ובשרי שאולי התערבבו אחד עם השני ואני רוצה להכשיר את הכל.
יש לי כמה שאלות.
1. הבנתי שאני צריך להרתיח מים בסיר, לשים קצת סבון, ולהניח כלי כלי בתוך הסיר. האם זה נכון? והאם אני יכול לעשות בפעם אחת גם את הסכום החלבי וגם את הסכום הבשרי?
2. על הסכום יש קצת שאריות של צבע מסימונים של בשרי וחלבי, האם יש עם זה בעיה בהכשרה?
3. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקות היטב את הסכום שלא ישאר שום ליכלוך בחריצים של המזלג וכדומה. צבע לסימון אם אינו יורד זה לא מעכב, אין בו ממשות. אין צורך בסבון ככל שלא היו בשימוש ב24 שעות האחרונות. יש להרתיח סיר מים וכשהם מבעבעים היטב להכניס כל פעם כמה סכו"ם, להמתין שיבעבע שוב, ואז להוציא ולרחוץ במי ברז. לא להכניס הכל יחד כיון שהמים לא יגיעו לכל פינה בסכו"ם.