בישולי נכרי – הכלים

שאלה:

לכבוד הרב
2 שאלות לגבי עובדת זרה :א .האם זה בסדר שעובדת זרה מסתובבת בבית עם שרשרת צלב
ב. האם זה בסדר שהיא מבשלת לעצמה אוכל כשר בסירים שלנו ,כלומר האם יש בעיה להשתמש בסירים אחרי זה כמובן שהדבר נעשה בבית שלנו ולא מחוצה לו

תשובה:

שלום וברכה

1. שרשרת של צלב בדרך כלל אינה לצורך פולחן אלא לנוי בעלמא ובזה אין איסור. ראה כאן.

2. ודאי אסור שתשתמש בכלים שלכם, ואם עושה זאת יש להכשיר את הכלים!

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מאכלי עובדי כוכבים סימן קיג סעיף טז:

כלים שבשל בהם העובד כוכבים לפנינו דברים שיש בהם משום בישולי עובדי כוכבים, צריכים הכשר. ויש אומרים שאינם צריכים. ואף לדברי המצריכים הכשר, אם הוא כלי חרס מגעילו שלש פעמים, ודיו, מפני שאין לאיסור זה עיקר מדאורייתא.