טיפול cbt ומטוטלת

שאלה:

האם מותר לעשות טיפול רגשי עם עבודה במטוטלת? האם זה עבודה זרה? זה בעצם מראה לטפל בצורה אמיתית את הקשיים שעבר המטופל אפילו לפני שנולד.

תשובה:

שלום וברכה

אישית אינני מאמין בזה ונראה לי שחבל על הזמן… זה לא מראה כלום ואלו שטויות והבלים. לעצם הענין לאחרונה יצא ספר עב כרס שטוען שהענין של המטוטלת הוא בעצם התחברות לכוחות רוחניים שיש בטבע ויש בזה איסור של עבודה זרה, שוב אישית לי זה נראה יותר כדמיון מאשר עבודה זרה, אבל בין כך ובין כך אין להתעסק בזה, אם זה עבודה זרה אסור ואם זה שטויות אז….

יש שטוענים שאלו לא כוחות רוחניים ואין כאן פנייה לשום כוח, אלא זה פשוט שדה אנרגטי שקיים בעולם וכל אדם משתייך אליו, ולכן לדעתם זה משהו פיזי ואין בזה חשש איסור, אינני בקי בעצמי אבל ודאי מספק יש לחשוש ולהמנע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האמת זה כן משחרר ומועיל.מנסיון במשפחה.
    העניין שממציא השיטה ובה עבודה עבודה זרה, נרצח אתמול! וזה כי העבודה זרה פגעה בו.. בזה שהוציא את כולם מהבעיות כביכול.
    אבל הבנתי שיש דבר כזה גם מבלי שמות של עבודה זרה ורק לשחרר תדר אנרגטי.

  2. האמת היא שעשו את זה לאבא שלי מבלי שידע, ופתאום בו בזמן ממש התחיל לבכות ולא ידע למה.
    2 אחיות זה עזר ממש.

    אני רק שואל אם זה מותר?

    כי וודאי לי שזה עוזר.