לערוך לאדם פרוזבול ללא ידיעתו

שאלה:

כתבתם לי :עסק צריך לעשות פרוזבול אם יש אנשים שחייבים כסף לאותו עסק או שיש כסף בבנק לאותו עסק. יש לכתוב את שם העסק, וכן לכתוב את הת.ז. שלך שאתה ממונה לערוך את הפרוזבול לחברה.

האם אני יכול להיות שליח של העסק גם בלי לומר לעסק על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שתודיע לבעל העסק שאתה עושה פרוזבול, והוא ימנה אותך שליח לערוך פרוזבול. אם אתה לא מודיע לו יש מחלוקת הפוסקים האם מועיל לעשות פרוזבול לאדם ללא ידיעתו ובאדם שאינו שומר תו"מ יש להקל שמותר לערוך פרוזבול ללא ידיעתו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 76 עמוד 5 מאמר של הרב עובדיה יוסף שליט"א [נכדו של מרן זצ"ל] בדין זכין בפרוזבול.