קומקום שבת הרב הלפרין

שאלה:

שלום וברכה.
אם הבנתי נכון, קומקום שבת הוא בעצם קומקום רגיל, ובשבת נועלים את הקומקום לבסיס והבסיס מחמם כל הזמן בצורה שתשמור את החום בקומקום. השאלה היא האם אין בעיה למזוג מהקומקום ובעצם לטלטל מוקצה? שהרי הגוף חימום צמוד לבסיס, ועובד כל הזמן.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה שהוא עובד אינו בעיה ככל שאינו מושפע בפעילותו מהשימוש שלך. אינני מכיר את המוצר, אבל אם זה בהכשר של המכון הטכנולוגי של הרב הלפרין אז  זה בסדר גמור, מדובר במכון ותיק שהיה מונחה על ידי גדולי תורה כמו הגרש"ז אויערבך ואחרים. בקומקום שבת שאינו תחת ההשגחה שלהם יש בעיות חמורות הן של טלטול גוף חימום לוהט – מוקצה של שלהבת, הן של אפשרות הורקת המים בשבת לגמרי מה שמביא לכיבוי של המכשיר האסור בשבת. ראה עוד כאן.