בורר או טוחן לאלתר – מדוע מותר?

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת למה בגלל שאני חותך את הסלט ואוכל מיד מותר? והאם זה בכול המלאכות כגון לישה ועם לא אז למה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון הוא, שבמלאכת טוחן ובורר קיימת הגדרה נוספת בשונה משאר המלאכות, והיא שבפעולות מסוימות המעשה לא מוגדר כפעולת תיקון אלא כצורת האכילה עצמה. זה בא לידי ביטוי בכמה פעולות, למשל, קילוף מותר למרות שזה פסולת מאוכל, כי כך הדרך להגיע לפרי ולאוכלו, יש קליפות שרגילים להסיר בשדה ויש שבבית, ודינן חלוק לענין זה, כך גם הנושא שהזכרת, כך גם לגבי אדם השותה עם מפית ובדרך זו בורר, ראה ביאור הלכה בתחילת סי' שיט, ועוד אופנים.