שעונים בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1. האם מותר לענוד שעון בשבת קודש? והאם יש הבדל בין שעון אלקטרוני עם בטריות לשעון מכני?
2. האם מותר להזיז פיזית את השעון המכני(ללא סוללות) ממקום אחד לאחר בבית בשבת?
3. קניתי שעון חדש לחדר שלי, השעון נקרא שעון חכם שזה אומר שהוא מזהה באמצעות חיישנים כלשהם מתי מחשיך ומפעיל תאורה בשעון כך שהשעון מואר. מה שאומר שככל שהחדר מחשיך כך עוצמת האור בשעון גדלה.
שאלתי היא , האם מותר לכתחילה להחזיק שעון כזה בחדר בשבת? והאם מותר לפתוח את דלת החדר שלי שכתןצאה מכך ייכנס קצת אור וזה יכול להשפיע על התאורה בשעון למרות שכמובן זו לא כוונתי, אלא שאין דרך אחרת להכנס לחדר ללא פתיחת הדלת .
תודה מראש.

תשובה:

1. אין כל בעיה.

2. מותר.

3. מותר, אבל לא להוציא אותו ממקום מואר לחשוך, שזה ממש פסיק רישא שיקרה משהו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    אין כאן מקום להאריך, רק רציתי לשאול, הרב כאן אומר שמותר לענוד שעון מכני.
    השאלה שלי, היא, אם הבנתי נכון, שהכלל הוא כזה: אם השעון מספיק טעון ויכול לעבוד כל השבת, אז זה מותר.
    השאלה היא, אם זה מספיק טעון, זאת אומרת שלא אכפת לי שהוא מתמלא יותר ע"י הנענועים של היד?
    האם זה לא נחשב פסיק רישיה ולא תמות? הרי אי אפשר שלא להזיז כלל את היד כל השבת.
    אני פשוט רוצה להבין היטב את ההלכה.

    יישר כח.

  2. זה לא נושא של פסיק רישא או לא, הענין הוא שאין כאן בכלל "מתקן מנא" כיון שזה עובד גם אם לא תנענע את היד, ממילא גם אם תנענע את היד זה לא מלאכה.