שבת

שאלה:

שלום לרבנים הששכ פא הערה צה תמה על שעהצ סי קלז שעם מוציא כף זה בה חשול מדרבנן משום מגיס ואני שד'ואל את לכאורה פשוט שזה דרבנן כיון שלא היתכון להגיב אל אי להוציא כף חסר מלאכת מחשבת וממילא דרבנן2 למה עם יש אשכול ענבים ויש מעופשים שנמצאים בחוץ ולא בתוך אשכול ואסור להסיר אותם אני דואל למה לא נאמר שמותר שדומה למסיר קליפתו? תודה רבה על הסבלנות!

תשובה:

1. כדאי להבא קצת לעבור על ההקלדה זה מקשה מאוד על הקריאה, תקרא ותנסה לעמוד במקומי…. לשאלתך, זו ההלכה הפשוטה של פסיק רישא ולכן זה דאורייתא למרות שאינו מתכוון.

2. ההבדל בין הסרת הקליפה לברירה הוא שזה דרך אכילה וזה דרך ברירה, וכאן כיון שיש גישה למאכל גם בלי להסיר, זה דרך ברירה. אגב בענין הוצאת גרעין למשל יש מחלוקת בין המשנה ברורה בסוף סימן שכא לחזון איש אם ה דומה לקילוף או לדוגמא שהזכרת.