בצל, שום וביצה שעבר עליהם לילה – חיידקים?

שאלה:

אומרים שאסור לאכול אותם אם הם היו מקולפים כל הלילה. ובמחקר גילו שהבצל ואם אני זוכר גם נכון, שגם השום סופחים אליהם חיידקים, ולכן לאכול אותם אסור, וזה גם הוכח מחקרית שאכילתם מסוכנת בגלל שהם ספחו חיידקים. על ביצה עוד אין מחקר.

השאלה היא איך מותר לאכול אותם כחלק מסלט? הרי הם ספחו חיידקים.

תשובה:

סיבת האיסור אינה חיידקים, זה ענין סגולי על פי סוד, ואין לנו מושג בדברים אלו. אני מניח שחיידקים יש גם אם זה יהיה גלוי ביום, לא רק בלילה…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה הכוונה למה קיים? כי זה נכון וכך לימדו אותנו חז"ל שזה מזיק! אבל לא בגלל חידקים אלא בגלל רוח טומאה ומציאות רוחנית מסויימת שאין לנו ידע לגביה, וחז"ל לימדו אותנו שכאשר זה בתוך סלט לא שורה עליו רוח זו.