ג'חנון פרווה בתנור בשרי

שאלה:

שלום וברכה

1. אם אני מחמם ג'חנון פרווה על נייר אפיה בתבנית בתנור בשרי
בן יומו, האם המאכל עדדין פרווה? והאם ניתן לאוכלו עם גבינה?

2. אם אני מחמם את הג'חנון בסיר חלבי סגור בתנור בשרי בן יומו
מה דין הסיר ומה דין המאכל?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם התנור בן יומו למנהג בני אשכנז אין לאכול עם גבינה, למנהג בני ספרד בדיעבד מותר אבל לכתחילה אין לחמם כך. אם התנור אינו נקי ודאי אסור לאכול עם גבינה לכל הדעות.

אסור להכניס סיר חלבי לתנור בשרי כלל, לא בן יומו ולא שאינו בן יומו, אלא אם כן הכשרת אותו קודם לפי כל כללי הכשרת תנורי אפייה.

אפשר לראות שאין בתנור שיירים והוא נקי לחלוטין, ואז לעטוף את הג'חנון היטב בנייר כסף ולהניח בתבנית פרווה ואז זה בסדר.

שבת שלום.