מיקום ומשמעות יאהדונהי

שאלה:

שלום רב כבוד תורתכם באתר דין הקדוש,

הדפסתי וניילתי בלמינציה עמוד ברכות נהנין, יצא לי מאוד יפה ונעים והסתכם רק בכמה שקלים בודדים.
והשאלה נוגעת יותר לחובה שבמקרה שאפרט, פחות לעלות.

באחת הברכות נמצאה טעות
במקום שיהיה מודפס:
ברוך אתה יה-וה (יאהדונהי) א-לוהינו
יצא:
ברוך אתה (יאהדונהי) יה-וה א-לוהינו
אציין שהמלל בסוגריים הוא כשליש מגודל הגופן בשאר הברכה.

בבורותי שאינני יודע מה יאהדונהי מבטא וכך גם באשר למיקומו. כן כשערכתי רציתי ניצמדתי לתבנית של הסידור אחד לאחד עד כמה שאפשר. רק בדבר זה שנפלה שגיאה.

יש חובה בגניזה בברכון לשימוש ביתי?

תודה רבה לכם

תשובה:

אין בעיה בזה, בלאו הכי לא אומרים בפה לא יה-וה ולא את השילוב הזה שבין שם אדנות לשם הוי"ה [שים לב שזה כולל את אותיות שתי המילים], זה הכל רק בכתיבה ורמז למי שבקי בחכמת הקבלה. אתה בפה אומר רק "אדוני א-להינו".

הצטרף לדיון

תגובה 1