טיפול רפואי קרדיולוגי לכלבה מתבגרת

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב יש לי שאלה די מוזרה אבל אני יודע שלכל דבר בחיים צריך דעת תורה אז אני שואל
יש לי כלבה שהיא בת 10 כבר ולפני מספר חודשים אמר לי הוטרינר שיש לכלבה מין רעש לא תקין בלב וצריך לעשות לה בדיקה שעלותה 900 שקלים והיא צריכה לקחת כדורים כל החיים בעלות של 110 שקלים לחודש עכשיו השאלה שלי היא כזאת בגלל שבעסק הזה של וטרינרים אין באמת תחרות אז המחירים של כל דבר מופקעים ווטרינר המטפל הוא לפעמים גם אומר דברים שבתכלס לא באמת זקוקים להם אלא הוא מתריע כדי שאם יקרה משהו לא יאשימו אותו ולפעמים באמת אין צורך אז אני אומר אולי לא צריך להקשיב לו ולעשות את זה ומצד שני יש את עניין צער בעלי חיים ואני אחראי על הכלבה ולא יכול לגרום לה צער אבל אמרתי אולי את הכסף הזה של הבדיקות והכדורים עדיף לתת אברכים או משהו כזה במקום ולסמוך על השם אז מה כדאי לעשות להקשיב לוטרינר או לסמוך על השם

תשובה:

אין כל חיוב לתת טיפול רפואי כזה לכלבה, ואין לזה שום קשר עם צער בעלי חיים, שהרי לא אתה מצער אותה, צער בעלי חיים זה רק לגרום לה צער באופן אקטיבי.

רפואה שלמה ותמיד שמחות.