צער בעלי חיים – החזקת בעלי חיים בתת תנאים

שאלה:

שלום עליכם
יש לי שכן שמחזיק לא מעט בעלי חיים בתוך העיר. עופות למיניהם בתוך כלובים קטנים וכן כלבים, שלאחרונה הסיא עוד גור קטן אשר הוא מחזיק אותו במחסן קטן בשיא החום ללא כל אוורור או מיזוג. כל החיות מוחזקות בתנאים קשים בחום, בקור ללא שום תנאים. כל זה בתוך עיר בין בתים ולא במושב או שדה. הערתי מספר פעמים עד שזה גרם לכמעט אלימות בינינו, האם עליי לפנות לגורמים רשמיים בדבר כמו צער בעלי חיים? או עירייה וכד'?

תשובה:

תפנה לרב המקומי שיוכיח אותו על פניו, ועכ"פ שיבחן אם אכן האמת כדבריך, ואם כן שיתיר לך לפנות לעירייה.

בשורות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "הערתי מספר פעמים עד שזה גרם לכמעט אלימות בינינו".
    -מה לגבי זה שחייו של היהודי קודמים בחשיבותם
    לחייהם של בעלי-החיים האלו, ושאם מהלשנה-לרשויות
    [כמובן אחרי-שרב הוכיח אותו על פניו, ונתן אישור פניה לרשויות],
    יש בכך הצבת יהודי בספק-סכנת-נפשות,
    -אז עדיף
    להתפלל להשם-יתברך
    שיפטור את צער-בעלי-החיים בדרך-אחרת?

    תודה.

  2. סכנת-חיים למלשין ששאל כאן, לא למי שמלשינים עליו שהוא מקיים את הצער בעלי חיים. שהרי רשם כאן שכמעט הייתה אלימות מזה שהעיר לו.