חתן צריך שמירה

שאלה:

ממתי עד מתי חתן צריך שמירה?

תשובה:

המנהג בירושלים היה שכבר משבת האופרוף ועד לתום השבע ברכות החתן צריך שמירה, משני טעמים, מחמת המזיקים, ומחמת שהוא דומה למלך [מהאופרוף עד החתונה זה רק בגלל המזיקים, עדיין אינו מלך].

מזל טוב.

מקורות:

בפסקי תשובות סימן רלט אות יא על על שחתן צריך שמירה כתב שיש שהקפידו על ליווי לחתן ולכלה בכל אותו שבוע שחל בו הנישואין, ובהערה שם (77) כתב שהוא על פי הארליה רבה ובכורי יעקב סימן תרסט ס"ק ג שדין חתן דומה למלך הוא בכל אותו שבוע שחל בו הנישואין. והביא שיש שהורו שאין דברי חז"ל אמורים אלא מזמן כניסתם לחופה משך כל שבעת ימי המשתה וחתן וכלה הרי הם שומרים זה לזה. ומקור לכך הביא מדברי האורחות רבנו חלק ג עמוד רנז שכן הורו החזון איש והגאון רבי יעקב ישראל קנייבסקי הסטפלער. [וראה עוד שם שגם ביוצאים החתן והכל לשוק ולרוחות הומים מאדם צריכים ליווי ולא משום חשש מזיקין אלא כדברי חז"ל שחתן דומה למלך מה מלך אינו יוצא בשוק לבדו כן החתן אינו יוצא בשוק לבדו].

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ודאי שלא. הנושא אינו החגיגה… הרעיון הוא שהשבת היא שורש כל השבוע וממנה מתברכים כל ימי השבוע, ולכן יש קשר כבר משבת לשמחה.

  2. 1. מה לגבי הכלה? ממתי עד מתי היא צריכה שמירה?

    2. האם צריך דווקא שומר לחתן ושומרת לכלה, או שאפשר שאם החתן תהיה השומרת שלו למשל?