הטעייה בראיון עבודה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
לפני כמה שנים עבדתי בבית ספר כמורה. בראיון הקבלה לבית הספר אמרתי שאני יודעת את החומר (הכנה לבגרות). ביני לבין עצמי, ידעתי שאני מכירה את החומר אבל שכחתי חלק ממנו ויש צורך שאעשה חזרה, אבל הנחתי שתוך כדי השנה אספיק ללמוד את החומר.
בפועל, באותה שנה הייתי טרודה בעניינים אחרים ולא היה לי ישוב הדעת להיזכר בחומר, גם לא התכוננתי לכל השיעורים והורים ותלמידים התלוננו. הביאו מורה מחליף ואני לא לימדתי וקיבלתי משכורת כרגיל. בסוף השנה פיטרו אותי.
במהלך אותה שנה גם נעדרתי מכמה שעות (פרונטליות ופרטניות) ללא הצדקה (מסיבות אישיות שלי אך ללא אישור) או שאיחרתי לשיעורים.
הצטברו מספר שעות שעליי להשלים. הודעתי על כך להנהלת בית הספר, וניסיתי לתאם עם התלמידים השלמה של השעות, מה שלא יצא לפועל (כי להם לא התאפשר או כי לי לא התאפשר).
השנה אני עובדת בבית ספר אחר. פניתי למישהי מההנהלה של בית הספר הקודם (שלו אני חייבת את השעות) והצעתי שלפני הבגרות אשלים את השעות שאני עוד חייבת מאז לבית הספר. היא ענתה לי: "…אם את עובד בבית ספר את יכולה לתת את השעות שם, זה אותו משלם".
אכן, עבדתי בבית הספר הקודם דרך משרד החינוך וגם עכשיו אני עובדת דרך משרד החינוך.
ממה שאני יודעת מבחינה הלכתית אני עבדתי מול בית הספר הקודם ולהם אני חייבת את השעות, והם אלו שמול משרד החינוך.

1. כיצד עליי לעשות תשובה על העובדה שבראיון הקבלה לביה"ס הקודם לא שיקפתי את המצב בבירור?

2. האם עליי להשלים את השעות? וכיצד (האם לפנות להנהלה בבי"ס שבו אני עובדת השנה? אם יגידו שהם מוותרים לי על שעות אלו כיצד עליי לנהוג? האם אני פטורה מהחוב לבי"ס הקודם? כדי שלא יהיה גזל או חשש גזל)?

תודה רבה ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה,

1. על מה מה שלא שיקפת את עצמך בראיון אין מה לעשות, ולהבא אין לעשות כך, ויש בדבר משום איסור גנבת דעת.

2. אם העבודה הנוכחית יאמרו לך שאת לא צריכה להחזיר את לא חייבת להחזיר.

בהצלחה.