קיבלנו עציץ נענע מתנה בשמיטה

שאלה:

מהעבודה של אשתי. מקום חילוני וסביר להניח שהמשתלה חילונית גם כן. שאלתנו האם עלינו להניח שהעציץ טופל/נשתל השנה ואם כן מה דינו?

תשובה:

שלום וברכה
ככל שיש חשש שהעציץ ניטע באיסור יש מחלוקת הפוסקים האם מותר לקבלו במתנה, בבית הרדב"ז סי' א סעי' יב אוסר, ואילו בערוך השלחן העתיד זרעים סי' יז סעי' ג מתיר, כמובן בתנאי שמביאים הביתה עטוף לגמרי שיחשב אינו נקוב ומשאירים בבית ולא תחת כיפת השמים. אני הייתי זורק ולא נכנס למחלוקת בשביל עציץ…