הנהנה מסעודת חתן ואינו משמחו

שאלה:

שלום הרב
בחתונות גדולות לפעמים אין גישה אל החתן האם מותר לאכול שם הרי כל הנהנה מסעודת חתן ולא משמחו עובר בחמשה קולות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

עצם ההשתתפות בריקודים וכדומה היא כבר שמחת חתן, לא רק בלחיצת היד איתו. השאלה היותר מצויה, היא כאשר החתן כלל לא נמצא, הוא עדיין בחדר יחוד, ואדם בא לומר מזל טוב להורים ואוכל משהו, האם עובר באיסור זה. ראיתי בענין זה מכמה רבנים שאמרו שאם יגידו לו אחר כך שפלוני היה בחתונה זה מספיק. אמנם בס' טעמי המנהגים אישות אות תתקפ הביא בשם קרבן עני, שכיון שהיום נהוג שאבי החתן והכלה מממנים את הסעודה ולא החתן בעצמו, אין כלל איסור זה, והוסיף שאולי מחמת כן הונהג כך לעשות…