נשפך כוס יין הבדלה

שאלה:

השבוע בעת שעשיתי הבדלה אחרי ברכת הגפן לפני הברכה של המבדיל נשפך הכוס על הריצפה (מזל טוב)
מילאתי מהבקבוק שהיה לידי אבל בבקבוק היה פחות מרביעית האם יצאתי הבדלה או שאני אמור לעשות עוד פעם, במקרה שאני לא חייב האם מותר לי לעשות או שזה יקרא ברכה לבטלה

תשובה:

בפחות מרביעית זה בעצם כלום וכאילו לא הבדלת על הכוס ויש להבדיל שוב. להבא אם דבר כזה קורה ואין שכן לבקש ממנו יין, יש להבדיל על חמר מדינה, מיץ תפוזים סחוט, ולמנהג ירושלים אפילו קפה עם חלב [כמובן שיש לברך שהכל ולא הגפן] ראה כל הפרטים בזה בסי' רצו. חשוב לציין שלדעת הגר"ח נאה רביעית זה בסך הכל 86 סמ"ק, כך שתחשוב טוב אם אכן לא היה לך שיעור זה…