כמה זמן לוקח לסיים ש"ס משניות?

שאלה:

שלום,
כמה זמן אמור לקחת לבחור בן 20 עם כשרונות לסיים ש"ס משניות (נניח עם פירוש ארטסקרול) עם הבנה טובה ועמוקה? כמובן שלכל אחד לוקח זמן אחר וכו', אבל אשמח בכל זאת אם אפשר איזשהי הערכה או טווח זמן שנחשב טווח טוב פשוט כדי לקבל סדר גודל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אף אחד לא יכול להגדיר זמן, לכל אחד יש צורת למידה אחרת, תלוי גם כמה שעות ביום משקיעים, ובכלל הצורה הנכונה אינה לחשוב מראש מתי אני גומר, אלא איך אנטי לומד הכי איכותי וטוב, באופן שאזכור את הלימוד ואלמד באופן הכי מחייב וטוב, ובעזרת ה' קובץ על יד ירבה ובסוף גם מסיימים.

בהצלחה רבה מאוד.