גריל בשרי חם שנשפך עליו חלב

שאלה:

שלום רב,
נשפך חלב על כלי בשרי שמשמש לצליית בשר (גריל חשמלי) .
הכלי היה בן יומו והיה חם מאוד.
כיצד ניתן להכשירו?

תודה רבה,
משה

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהגריל עצמו הוא דבר שמשתמשים בו ללא רוטב, ואם כן הוא צריך ליבון, אינני מכיר את הכלי כדי לדעת כיצד ניתן ללבנו, אולי תתאר קצת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש ראיה מהמהדשם שלא סבר כן, כשדחה את הפירוש הרווח בדברי השו"ע הרב דבב"ח שנבלע בזא"ז בעודו ב"י אף ע"י האור סגי בהגעלה דהיתירא בלע. ודחה המהרש"ם (למעשה קשה להולמו בפירוש הרב ודוק) דהרב מיירי בנבלע 'חלב' ע"י האור אחר בשר, וכיון דהוא משקה סגי בהגעלה אבל יבש אה"נ דצריך ליבון. הרי לכם דעת המהרש"ם בנידונינו.

  2. שלום,
    בהמשך לשאלה, הגריל הוא פלטת ברזל שמניחים עליו את הבשר כדי לצלותו.
    וכן, אין רוטב בצליה לרוב.

    כיצד ניתן להכשיר?

    תודה רבה,
    משה