פלפל שנחתך בסכין בשרי

שאלה:

אתמול הטבח הכושי חתך פלפל אדום עם סכין בשרית, השתמש בחצי ועטף את החצי השני בניילון נצמד. אמרתי לו להכניס את זה למקרר הבשרי אך הוא התנגד והתעקש להחזיר למקרר הירקות הפרווה. ראיתי שמצד א’ אין עם מי לדבר ואני לא עומד לתת לו הרצאה שלימה בהלכות כשרות מצד שני מדובר בס”ה בחצי פלפל. לא שווה את המאמץ ואת המריבה. נתתי לו להכניס את זה לאיפה שהוא רוצה ולאחר מכן, כשהוא לא שם לב הוצאתי משם וזרקתי לפח. לא נראה לי שעברתי על איזשהו איסור. הן מבחינת גזל, אמנם מעולם לא דברנו על כך, אך לכאורה, בתור משגיח כשרות, אמור להיות לי סמכות להוריד מאכלים שלא עומדים בקריטריונים. מה גם שהיה לי זכאות לאכול את זה בעצמי. כמו”כ לא נראה לי שיש בעיה של בל תשחית, הם הרי לא ישמרו על זה בשרי ומירב הסיכויים שהם ישתמשו בזה לחלבי. וכן לא ביזוי אוכלים שכן זה היה עטוף. אך האם צדקתי בחישובים שלי?

תשובה:

צדקת בחישובים שלך באופן כללי, לעצם הנדון, פלפל מתוק שנחתך בסכין נקי הוא עדיין פרווה, פלפל חריף אכן כדבריך נעשה בשרי.