גערה לאחר אבלות שלושים

שאלה:

שלום לרבנים,
האם אפשר "לגעור" בחבר שיסתפר בתום השלושים, באמצעות טלפון או זום? או ש"גוערים" בו חבריו רק פנים אל פנים?
תודה רבה!

תשובה:

הגערה זה לא איזה טקס חסר טעם בעלמא, אלא שכאשר חבריו רואים אותו מגודל שער ומנוול, הם גוערים בו שיסתפר. בענין זה זה לא משנה איך ראו אותו אבל זה משהו אמיתי ולא סתם כך… אגב מנהג בני אשכנז לחכות בשער הראש שלושה חודשים מתספורת אחרונה, שזה שיעור גערה.