וידוי עם הנוטה למות בשבת

שאלה:

האם מי שנמצא ליד גוסס בזמן יציאת נשמה בשבת או ביום טוב אומר לידו וידוי או שלא אומרים לידו וידוי בימים אלה?
האם יש חילוק בין שבת ויום טוב לבין שאר ימים שלא אומרים וידוי לגבי דין זה של אמירת וידוי ליד גוסס?

תשובה:

בס' קיצור דברי סופרים פרק ב סעיף א כתב שנראה שמותר לומר וידוי עם הנוטה למות, גם בשבת.

[אגב לא אומרים וידוי לידו אלא איתו, כלומר הוא בעצם זה שמתודה, אם אינו יכול לדבר אז לפחות ישמע, אבל אף אחד לא מתוודה על חטאים של חבר שלו…].