שבת

שאלה:

בוקר טוב מרן סי שיח סקלא המשנה ברורה כתב שאם שרה בכלי ראשון אסור לבשל בכלי ראשון ולמה מה ההבדל בין שריה לבישול? 2מרן בסי שטו סק מח המב הביא פמג שכלי קטן מותר לכסות בצלחת ואם יקח כלי למקום אחר יהיה אסור לכסות שניקרא שעושה מחיצות מחדש ומה זאת אומרת כבר קימות מחיצות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הכוונה כלי ראשון שכבר הוסר מן האש, ולכן הוא אינו מבשל בודאי בישול גמור.

מה שהביא מהפרי מגדים שכיסוי כלי רחב יותר חמור כאשר מעבירו ממקום למקום שאז הוא בונה עתה גם את המחיצות, ולכן גם אם אינו רחב הרבה – אסור.