הסרטה בשבת לחו"ל

שאלה:

אדם בחו"ל אצלו לא נכנס שבת האם יכול דרך חיבור למצלמה בבית לראות אותם שכבר שבת בארץ
ואם יכול להפעיל להם את המזגן דרך שלט רחוק

תשובה:

שלום וברכה

מצידו אין כל איסור, כי אצלו עדיין אין שבת, אבל להם הרי אסור להצטלם ולהיות מוסרטים, כל תזוזה שלהם היא מעשה כתיבה דרבנן.

הוא רשאי להדליק להם מזגן, אבל כמובן הם לא יוכלו לבקש זאת ממנו וכנ"ל…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כי הם לא יכולים להיות מוסרטים… איך יבקשו? יצעקו חזק? זה גם לא יגיע מעבר לבנין השני… לבקש לפני שבת לא רלוונטי אם היו זוכרים אז היו מדליקים בעצמם…