הופעה מעורבת לצורך קירוב רחוקים

שאלה:

שלום כבוד הרב. שאלתי היא כזאת:
זמר רוצה לקרב רחוקים ויוצא לתוך קהל מעורב לשיר שירי קודש בכוונה שיהיו שם כאלה שיתפסו בשירים או במילים ויתעוררו למחשבות קודש. האם המעשה הוא פסול או רצוי?

תשובה:

שלום וברכה

המעשה הזה פסול, לא עושים מעשים פסולים מתוך מטרה קדושה, המטרה אינה מקדשת את האמצעים. יש להתווכח גם על התועלת, אבל זה לא הענין [לטעמי, אנשים נתפסים הרבה יותר ליהדות אוטנטית, זמרים לא חסר להם, גם לא כאלו ששרים שירי רגש שונים בעלי תכנים שנוגעים ללב לא פחות מיהדות, אבל כאשר הם פתאום מזהים אדם בעל ערכים שמציע חיים בעלי תוכן משמעות וערכים, יש סיכוי שלמישהו זה יגע בלב, יחד עם המוזיקה שלו]. אינני אומר שההקפדה צריכה להיות בכל חומר הדין כמו בציבור חרדי, אבל להפריד בין גברים לנשים זו חובה גמורה.

ברכה והצלחה.