תיקון כרת

שאלה:

שלום רב,
האם תיקון כרת שנשארים כל הלילה ערים ולומדים תורה מתקן את אותה עבירה בודדת של כרת או את כל הפעמים שעברת את אותה עבירה? לדוגמא הבא על הנידה 5 פעמים עושה תיקון כרת וכל חמשת הפעמים נמחקים?

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדעת שתיקון כרת הוא ענין סגולי חשוב אבל אינו עיקר התשובה ואינו "מוחק" איסור כרת, אלא מתקן מעט את הפגם. בכלל, החזרה בתשובה שהובאה ברמ"א בסי' קפו על ביאת נדה בשוגג באופן שלא היה אנוס, הוא 40 תעניות, ובזמנינו שקשה להתענות כל כך הרבה נותנים לצדקה את דמי הסעודות של כל אותם ימים ויום אחד מתענים. וזה מן הסתם על כל ביאה בנפרד. ועיקר העיקרים הוא הרבה להרהר בתשובה ולבדוק איך הגיע לעבירה הזו ומה עושים כדי שלא לחטוא בה מכאן ולהבא.

ברכה והצלחה