סיום אבלות בשנה מעוברת

שאלה:

שלום רב.
מספר שאלות כאשר בעל נוהג אבלות על אשתו. יום הפטירה והקבורה היה ה' באלול תשפ"א. מכיוון שהשנה תשפ"ב מעוברת:
1. האם נכון לעשות את האזכרה בה' באב – עליה לקבר וסעודה?
2. האם הבעל צריך להפסיק לומר קדיש בשבוע הראשון של חודש י"ב או שמא בגלל שזה שאר קרובים צריך להמשיך לומר ברצף? ואם כן מפסיקים באיזה תאריך בבקשה?
3. האם יש צורך לומר קדיש או לעשות סעודה ביום הפטירה ממש בה' אלול? אם כן מתי מתחילים לומר?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. למנהג הספרדים העלייה לקבר תהיה בה' באב [ורק המחמיר עולה גם בה' באלול, ראה רב פעלים ח"ד סי' מא]. למנהג האשכנזים העלייה לקבר תהיה בה' באלול.

2. ככל שהבעל אומר את הקדיש ואין בנים שיעשו זאת, אין צורך להפסיק בחודש ה12.

3. כנ"ל. למנהג הספרדים יגידו קדיש החל מערבית של מוצ"ש הקודמת ליום הפטירה.

בשורות טובות ישועות ונחמות.