מתנה לאבל בתוך שנת האבל

שאלה:

שלום לרבנים.
אמא ואבא אבלים (לאחר 30, תוך שנה להורים).
בתור הילד (נשוי) אני רוצה להביא לאבא שלי איזו מתנה שאנחנו נבוא אליהם. המתנה היא ספר או סט ספרי קודש.
האם בכגון זה שזה ספרי קודש מותר? או שאין היתר עד לאחר להי"ב חודש?

תשובה:

כיון שהאיסור לתת מתנות הוא משום שלא שואלים בשלומו של האבל, שעל כן יש שהתירו לתת מתנות בשבת ועל פי מנהג לשאול בשלומו בשבת, בן ששואל בשלום אביו גם בשנת אבל רשאי לתת לו גם מתנה, ואם זה יהיה בשבת עוד יותר טוב.

מקורות:

ראה רמ"א סי' שפה סעי' ג.