פיקוח נפש דוחה שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי אח ששומר שבת מאז שנולד כבר 20 שנים אבל השנה הוא עובר משבר מאוד מאוד מאוד קשה נפשית ופיזית, ובכל שבת הוא מגיע למצב שרוצה להתאבד כי המחשבות משגעות אותו והוא טרוד במצב שלו ונכנס לעצבות מאוד קשה. השאלה היא אם אפשר רק לתקופה עד שיסיים לטפל בעצמו לתת לו להיות בטלפון כדי להעסיק אותו זה הדבר היחיד שקצת עוזר לו. וכמובן ברגע שיוכל יחזור לשמור ויעשה תשובה. האם זה פיקוח נפש שדוחה שבת? יש לציין שהוא מאוד מכבד את השבת זה פשוט תקופה מאוד קשה עבורו והטלפון יכול ממש לעזור למצב.. תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, אינני יכול להכריע בדבר שאינני מכירו מקרוב, נשמע שאכן יש כאן מצב של חולי של פיקוח נפש, ואגב יש חובה לטפל ולא להזניח! יש רופאים ותרופות לדכאון, אין סיבה להשאר בזה! אבל לענין השבת תפנו למי שמכיר מקרוב יותר או לפחות לאחר חוות דעת מקצועית של רופא ירא שמים המטפל במצבו הנפשי.

בשורות טובות ושבת שלום.