היחס לכתם שאינו אוסר – בדיקה לפני תשמיש?

שאלה:

האם אשה שראתה לפני תשמיש כתם שאינו מטמא ,אך בכל זאת היא כמעט בטוחה שזה דם והיא נמצאת ביום ה25 לראיית הוסת האחרונה , מחוייבת לעשות בדיקה?

תשובה:

אינה מחוייבת, אני גם לא ממש מבין את הסיטואציה ולמה היא בטוחה שמתחיל משהו, גם אם זה דם, ככל שהוא לא עומד בתנאי האיסור זה דבר שקורה לפעמים כתם שלא מביא אחריו כלום ואין חיוב לחשוש ולבדוק, אבל נכון הדבר שבמצבים מסויימים החכם עיניו בראשו, ואין לשמש במקרה כזה. שוחחתי פעם עם אחד מגדולי הרבנים בענין דומה, באשה שהיו לה באותו יום כמה כתמים שאינם מטמאים, ואמר לי, ראה זו דוגמא לפרקטיקה, הכתמים לא מטמאים אבל האשה הזו הערב תקבל וסת, זה ברור…