זקנה שהפלגתה למעלה מתשעים יום

שאלה:

היתה הפלגה של למעלה מ 100 יום בין הוסת הקודמת לנוכחית (גיל 50) וכשחישבתי את הימים דרך תוכנה (לא זוכר את שמה נדמה לי 'טוהר') הוא כתב לי שמדינא א"צ לפרוש בהפלגה שכזו.

שאלתי מדוע ומה המקור.

תודה לכבוד הרב,
מרדכי.

תשובה:

דעת רוב הפוסקים שאשה שאין לה וסת קבוע, אם הפליגה למעלה מתשעים יום אינה חוששים להפלגה זו והיא עדיין נחשבת מסולקת דמים, אמנם יש שהחמירו בזה.

מקורות:

ראה ב"ח סי' קפט סעי' טו בשם מהרש"ל וט"ז שם ס"ק לא, וכן דעת התפארת למשה ולחם ושמלה שם. אמנם החוות דעת שם ביאורים סק כ כתב להחמיר בזה. ומכל מקום כאמור העיקר לדינא כמהרש"ל ולקולא.