האם תעודת כשרות בתוקף מעידה על אישור מכירת חמץ?

שאלה:

שלום וברכה,
ביצעתי קניה בחנות פיצוחים בירושלים שיש לה תעודת כשרות של בד"ץ העדה החרדית שתוקפה הוא עד א' שבט תשפ"ג.
קניתי שם פיצוחים, ולא בדקתי האם נעשתה מכירת חמץ כיוון שחשבתי שאם יש תעודת כשרות בתוקף סימן שהתבצעה מכירת חמץ.
רציתי לשאול האם צדקתי באיך שנהגתי ואכן תעודת הכשרות הנ"ל, מעידה על כך שהחמץ נמכר ואפשר להשתמש במוצרים שנקנו ללא חשש?
או שיש צורך לבדוק האם קיים אישור מכירת חמץ בנוסף לתעודת הכשרות?
תודה רבה!

תשובה:

אכן אני מניח שבודאי אין חשש, חלק יסודי מתעודת ההכשר הוא שלא יהיה שם חמץ שעבר עליו הפסח האסור באכילה. רק שמי שמקפיד לא לאכול גם חמץ שנמכר כדין, ודאי לענין זה אין משמעות לתעודה.

שבת שלום.