לנצל יום הצהרה ליום חופשה

שאלה:

שלום וברכה! במשרד החינוך, ומן הסתם במקומות עבודה רבים, יש מושג של יום הצהרה, בו מותר לעובד להצהיר שלא מגיע, ולא מנוכה לו משכרו. לפי לשון החוק,יום הצהרה יכול להלקח רק בגלל מחלה, (אלא שבשונה מיום מחלה, אין צורך באישור רופא, אלא הצהרת העובד בלבד). בפועל, המון מורים משתמשים בימים אלו לקחת חופש (טוענים שזה בריאות הנפש…). יש לי אירוע משפחתי, ואני מעוניין לקחת יום הצהרה, על מנת להתכונן. זה תקין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

היום הצהרה ניתן עבור ימי מחלה והחופשה ניתנת כדמי מחלה לעובד שמצב בריאותו לקוי בלבד ולא לדברים אחרים. ולכן אסור לקחת יום חופש כתחליף ליום מחלה. רבים מזלזלים בדבר זה ויש בזה איסור גזל. וזה לא מתיר לאחרים גם לעשות כן.

בהצלחה.