כל השונה הלכות, הליכה לדבר מצווה

שאלה:

שלום רב ושבת שלום כבוד הרב היקר!
1. כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא, אם אני שומע שיעור תורה בהלכה ולא כל כך הבנתי את השיעור לא הייתי מרוכז האם אחרי זה אני צריך לקרוא בפה הלכות כדי לצאת ידי חובה ?
2. אדם (גבר) שהולך למקווה בערב שבת או הולך לתפילה או לשיעור תורה או ב3 הרגלים נוסע ממרכז הארץ לכותל (הכוונה יש דוחק גדול בדרך לכותל) ובדרך נכשל בשמירת העיניים האם כל המצווה שעשה הולכת לסטרא אחרא?והוא לא מקבל שום שכר?
תודה רבה כבוד הרב על הכל שבת שלום ומוברכת!

תשובה:

1. אם לא שמעת אז לא למדת… באופן כללי יש לדעת שלא מדובר באיזה מס קטן שמעבירים כרטיס וזהו, יש להקדיש בכל יום זמן איכותי ללימוד תורה.

2. לא, זה אונס. אנחנו משתדלים ללכת למקומות טובים בדרכים נכונות, ואם קורה שנכשלים ה' הטוב יכפר, האנחנו הרינו את העם הזה? הם בניו של הקב"ה וכל עוד לא נחזור כולנו בתשובה כך יראו הרחובות, ומה בידינו לעשות. צריך להקפיד ולשמור על העיניים אבל לעולם לא לעשות מתוך לחץ וחרדות, רק מתוך שמחה של מצוה והתעלות. כל מחשבה שמצערת ומייאשת היא מהסיטרא אחרא.

שבת שלום.