כהן רשע – האם מצוה לכבדו

שאלה:

האם כהן שלא עושה מעשה עמך,יש לנהוג בו דין וקדשתו,ועוד איזה איסור לאו,יש לכהן,למסור נפש על זה,אם אפשר נא לכתוב תשובה,עם מקורות של הפוסקים.

תשובה:

כהן רשע ובעל עבירה אין מצוה לכבדו, ויש שהחמירו בזה.

את שאלתך השניה לא הבנתי.

שבת שלום.

מקורות:

שו"ת הרשב"א ח"ז סי' כא לגבי כהן שנשא גרושה, ועי' מנחת חינוך מצוה רסט שאין זה רק באופן זה שחילל כהונתו, אלא דינו ככל גדרי כיבוד אב ואם רשעים [אמנם לדבריו הוא תלוי במחלוקת לגבי כיבוד אב ואם וצ"ע], וכ"כ הגר"ח קנייבסקי בדרך חכמה כלי המקדש פ"ד הלכה ו שאין חיוב לכבד כהן רשע. אמנם בשו"ת דעת סופר ח"א סי' טז כתב שכיון שגם כהן בעל עבירות ראוי לשמש בבית המקדש מצוה לכבדו, וכן החמיר בזה בפרי מגדים פתיחה לסי' קלה. וצ"ע אם חלוק בזה סתם בעל עבירה ועם הארץ, ממי שנכלל בגדרי מומר שאולי בזה הכל מודים שאין מצוה לכבדו, וכגון מחלל שבת בפרהסיה.