יתרת חוב לאדם שנפטר (קבלן שיפוצים)

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב,
מדובר בקבלן שיפוצים שביצע עבודת שיפוץ בביתי, בהבטחה שתוך חודש השיפוץ יסתיים, ושהוא יהיה נוכח עם הפועלים (בני דודנו…) במהלך השיפוץ.
השיפוץ נמשך כ – 3 חודשים עם נזקים בלתי הפיכים בציוד / ריהוט שנותר בביתי.
הקבלן לא היה עם הפועלים כפי שהובטח לי, תמיד שהתקשרתי אליו לצלם לי את התקדמות השיפוץ, הוא תירץ תמיד שהוא יצא לקנות לפועלים אוכל, אני בחנות חשמל, אני בחנות חומרי בנייה וכו'
אני מרגישה בנוח להישמע/ליפול ללשון הרע.
בזמן הזה הוא עבד בשיפוצים אחרים… על כן השיפוץ נמשך הרבה זמן מעבר לזמן שהובטח לי.
נאלצנו לעבור מגורים לביתה של בתי שהיחסים שלה עם בעלה היו קשים…
עברנו תקופה קשה ועוגמת נפש קשה.
נותרה יתרת חוב של 30,000 אש"ח.
הקבלן היה מודע לנזקים, ולכן עיכבתי לו את התשלום עד שהתיקונים יתוקנו והנזקים ששנגרמו לי במהלך השיפוץ.
נמצאו הרבה ליקויי בניה, הודעתי לו שאני פונה לחב' שמאות נזקים מוכרת וקבילה בבית המשפט להערכת הנזקים.
הנזקים הוערכו ע"י שמאי/מהנדס בניה, ב – 19,600 אש"ח.
הנזקים שנגרמו לי לציוד ולתכולת הבית, עפ"י הערכה עולה על סכום יתרת החוב.
חשבתי שבמידה ולא נגיע לעמק השווה, אני יאלץ לתבוע אותו.
במהלך תקופת בדיקת הנזקים ע"י החב' הקבלן חלה ונפטר מן העולם.
מה הדין למצב זה.
אודה להתייחסותכם.
שתזכו לתורה, מצוות ולמעשים טובים אכי"ר!!!

תשובה:

שלום וברכה,

מוטל עליכם להודיע ליורשים שיש לכם חוב לקבלן ומאידך יש לכם תביעות נגדיות, ולכן אתם מעכבים את החוב כנגד התביעות נגדיות שאתם סבורים שהוא חייב לכם, ובאפשרותם לתבוע אותכם בבית דין. הם יחליטו אם הם מעוניינים לתבוע אותך. וכל עוד שאין פסיקה של בית דין אין עליכם חובה לשלם את החוב.

בהצלחה.

מקורות:

החוב קיים גם אחרי שהקבלן נפטר אולם אינכם צריכים לשלם את החוב אם יש לכם טענות נגדיות, ולכן עליכם להודיע ליורשים על החוב והם יחליטו אם לתבוע אתכם, ואם הם לא תובעים הרי זה כמחילה על החוב.