מנגל טעון טבילה?

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. האם מנגל ללא רשת (התבנית שבה שמים את הפחמים) צריך טבילה במקווה ?
2. האם אדם שמקפיד לאכול רק בשר בכשרויות מהודרות, יכול לצלות בשר מהודר על רשת חדשה שעברה טבילה מקווה, אך להשתמש באותו המנגל (ששמים בתוכו את הפחמים) ששימש אדם חילוני שצלה על אותו המנגל בשר לא כשר(כלומר עוף בכשרות בסיסית רבנות , לא חלק ולא מהודר) וחתיכות מהעוף הזה נפלו לתוך הפחמים ?

תשובה:

שלום וברכה

1. די לטבול את הרשת שהיא הכלי הנוגע בבשר ולא את כל המנגל.

2. ברגע שהפחמים בוערים היטב והכל נשרף ומתלבן בפנים זה בסדר. יש לשים לב שכך קורה ולא לשים מיד אחד אחרי השני.