שאלה:
שלום. קניתי תנור חדש עם תבניות אפייה בטכנולוגיית Cook-Pro עם טקסטורת חלת דבש למניעת הדבקות המזון ורשת כרום ניקל.
לי זה לא אומר כלום.
אבל השאלה אם יש צורך בהכשרה של התבניות? של הרשת?
האם ההכשרה יכולה להתבצע בתנור עצמו? והאם זה לא יגרום לבליעלה של חומר כלשהו בתנור ואז התנור יצטרך הכשרה?
תשובה:
שלום וברכה
מעיקר הדין אין צורך בהכרשה לכלים חדשים, החומרים שיש בהם גם אם באו מן החי הם פגומים לגמרי, ובאופן כללי הם לא באים מן החי אלא מחומרים סינטטיים שונים. יש שהחמירו להגעיל את הסירים המבריקים, בעבר היהת לכך סיבה יותר היום פחות. מי שמחמיר תבוא עליו ברכה אבל אין חיוב מן הדין.
אז אם אני רוצה להכשיר זה לשים בתנור את הרשת והתבנית החדשה בתנור החדשה להפעיל על החום הכי גבוה ל-30 דקות. וזהו? לא צריך יותר הכשר? וכן האם התנור לא צריך אחר כך הכשרה לבד? כמו כן האם יש הבדל אחרי ההכשרה אם לפתוח את הדלת מיד או להשאיר סגור?
ב. החומרא הזו לא יכולה להזיק נכון?
זה בסדר גמור להכשיר כך, ולא יזיק כלום, אין בעיה לפתוח את הדלת לאחר מכן.
תודה רבה רבה. לגבי התנור אין צורך להכשירו אחר כך שוב נכון?
לא
אם היה חשש באמת לחומר אסור והוא נפלט לתנור, הוא מכשיר את עצמו בו זמנית? למה לכאורה שהוא לא יצטרך הכשרה למה שבלע?
זה מכשיר בו זמנית
למה במקרה של הכשרת תנור רגיל, לפסח או בין בשר לחלב צריך לחכות 24 שעות?
גם כאן, הרי עוד לא השתמשת כלל..
אבל אם הוא בולע באותו רגע. אז יפלוג ויבלע חלילה….
זה בסדר גמור וכאמור.
השאר תגובה