הכשרת תבנית שנאסרה כשאינה בת יומה

שאלה:

שלום וברכה הנחנו מצקת שניות אחדות אחרי שיצאה מסיר מרק בשרי רותח על תבנית ברזל בחזקת חלבית ולא בת יומה מה דין המצקת והתבנית בתודה מראש

תשובה:

המצקת כשרה כיון שהתבנית לא היתה בת יומה, אבל התבנית טעונה הכשרה. כיון שהיא לא בת יומה די לה בליבון קל. יש לנקותה היטב, ואחרי שהיא והתנור [נקי] אינם בני יומם, יש להכניסה לתנור הריק כשהיא ריקה ולהפעילו על חומו המירבי 40 דק', זה יחשב ליבון קל.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1