דריכה על ציפורניים בהריון

שאלה:

ברוך השם אני בהריון שלישי חודש 4
גזרתי לתינוק שלי בן שנה ציפורניים ידיים ורגליים
ומכיוון שהוא תינוק שהרבה זז ברוך השם הציפורניים כנראה עפו לצדדים
האם יש סכנה לדרוך עליהם?

תשובה:

אכן ציפורניים הם סכנה לאשה מעוברת, אבל אם זזו ממקומם אין סכנה, לכן מה שצריך זה לטאטא את האיזור, ואז גם אם היו שם ולא נמצאו, כיון שמן הסתם זזו על ידי המטאטא, אין בכך סכנה. והכי טוב לטאטא באופן שמן הסתם יצאו מהחדר בו נפלו.

הריון קל ולידה קלה ובריאה.

מקורות:

סימן ר"ס סעייף א' במשנה ברורה בס"ק ו' וז"ל " איתא בגמרא השורף צפרנים חסיד קוברן צדיק זורקן רשע שמא תעבור עליהן אשה מעוברת ותפיל ולכן בבית המדרש דלא שכיחי נשי או בית המרחץ שעשוי רק להרחצת אנשים מותר לזרוק. גם איתא שם בגמרא דאין בכחן להזיק רק בדוכתא דנפילי אבל אי כניש להו בתר הכי ושדי להו לאבראי לית לן בה וכתב בפרישה סימן רמ"א מכאן דאם חתך בביתו במקום דשכיחי נשי ונפל מידו קצת צפרניו יכבד אותו המקום ויזיזם ממקומם ושוב לית לן בה והא"ר כתב דאפשר דדוקא כשהשליכן חוץ לחדר הוי שינוי מקום. ויש ליטול הידים אחר גילוח הצפרנים וכדלעיל בסימן ד' " עכ"ל.