שכחנו להפעיל את הפנגו

שאלה:

שלום הרב
אם שכחנו לשים פנגו בחניה זה גזל? איך ניתן לתקן אם כן?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בדיעבד אם שכחתם ולא שילמתם בחנייה עירונית [כחול לבן] אין חובה לשלם בפעם אחרת. החוב הוא חוב של מס בעת החנייה ואם לא שילמתם אין חובת לשלם אח"כ.

בהצלחה.

מקורות:

קיים הבדל בין חנייה שבבעלות פרטית שגובים תשלום, לחנייה עירונית – כחול לבן. בחנייה פרטית, מי שחונה ללא תשלום עובר באיסור גזל. בשונה מחנייה של העירייה שהחובת תשלום הוא תשלומי מיסים. החנייה לא שייכת לעירייה אלא זה רחוב ציבורי ששייך לכולם, אלא שלעירייה יש זכות לגבות מס עבור חנייה כיון שזה לתועלת הציבור ובכך נעשה סדר ציבורי. ולכן אדם שחנה בחנייה פרטית ולא שילם חייב לשלם כדין השבת הגזל. אבל בחנייה עירונית אין זה גזל אלא מניעת תשלומי מס. ואם עבר על ההלכה ולא שילם מס אין חובת השבה. ולכן בדיעבד ששכחתם ולא הפעלתם אין הפנגו אין חובה לשלם.